home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
Erica Scheper maakt schilderijen en tekeningen waarvan de sfeer al vaak met de films van Alex van Warmerdam is vergeleken. Haar techniek is vrij klassiek, je zou haar bijna een fijnschilder noemen. Echter, waar de fijnschilder streeft naar een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van de werkelijkheid, is Scheper geïnteresseerd ín die werkelijkheid, en wel dát deel waar we liever aan voorbij gaan.
Ze heeft een eigenzinnige onderwerpkeuze; alledaagse objecten als caravans, pakjes boter, stopcontacten en meubels van zowel IKEA als van bekende ontwerpers, roepen vragen op omtrent (goede) smaak, consumptiemaatschappij en de keuzes die we maken. Rode draad is kritische verwondering over de discrepantie tussen het overduidelijke menselijk streven naar uniciteit enerzijds en kuddegedrag anderzijds.

Erica Scheper (1974) is beeldend kunstenaar. Ze volgde haar opleiding aan de HKA in Arnhem. Direct na haar afstuderen in 2005 ontving ze een startstipendium van het Mondriaanfonds. Haar werk wordt regelmatig getoond in galeries en op beurzen.
Erica Scheper
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
exposities archief

terug