home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
Black and white paintings
Deze serie werken is geïnspireerd op de kleurentheorie van de Duitse romanticus Philipp Otto Runge. Hij heeft de kleurenbol uitgevonden. De evenaar is hier de bekende kleurenschijf met de primaire kleuren rood, geel en blauw. Bij de bol zijn de polen zwart en wit met als resultaat een rijker model voor de kleurweergave.
In deze expositie worden de werken niet alleen als schilderijen gepresenteerd, maar meer als acteurs. Een acteur die verschillende rollen speelt en van een object (de rol) een subject maakt. Zo zou ik graag mijn werken zien als handelende subjecten of ‘Statisten’.

Henrik Kröner (1979, Nordhorn, Duitsland) volgde zijn kunstopleiding aan de AKI in Enschede en het Frank Mohr Institute in Groningen. Hij ontving nominaties voor Kunstbeeld Artolive 2005 en Koninklijke prijs voor Vrije Schilderkunst, 2014 en kreeg de Buning Brongers Prijs in 2006. Hij exposeerde o.a. bij Sign in Groningen, W139 in Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Tetem in Enschede, Künstlerhaus Frise in Hamburg en in 2016 in Melklokaal (solo). Werk van Kröner bevindt zich in de collectie van AON Nederland. Henrik Kröner woont en werk in Groningen.
Henrik Kröner
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
exposities archief

terug