home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
Nieuwsgierigheid is een kernbegrip in mijn werk. Dit begon in 2014 toen ik startte met het combineren van verschillende tekenmaterialen zoals houtskool, potlood, fineliner, grafiet etc. 

Tijdens het maakproces, zoek ik voortdurend naar een balans. Voor mij betekent dit dat ik mij concentreer op vormen, lijnen en contrast. Zelf worstel ik om betekenis te geven aan wat ik heb gemaakt en dat is waarom het mij steeds weer interesseert. Hierin ligt de constante uitdaging waarmee ik mijzelf confronteer, het betekenis geven en het combineren en verkennen van, voor mij, nieuwe technieken.

Ik hoor vaak dat de kijker het moeilijk vindt om te verwoorden wat ze zien. Soms is het prima om iets niet te begrijpen, dat onbekende is dan net even nodig om het bekende kader te verruimen.
Joyce ter Weele (1988, Sneek)
volgde haar kunstopleiding aan Academie Minerva, Groningen. Ze ontving in 2015 het Coba de Groot Stipendium en een nominatie voor de Klaas Dijkstra Academieprijs. Haar werk was o.a. te zien in Museum Martena in Franeker, Galerie Vonkel in Den Haag, Groninger Forum en CBK Groningen. Joyce ter Weele woont en werkt in Groningen.
Joyce ter Weele
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
exposities archief

terug