home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
Braam
‘Ik open de la met het puntje van mijn vingers. Haal er een lang lepeltje uit om de laatste restjes uit de jampot te kunnen schrapen. Met een kleine tik duw ik de la dicht en zucht. Half twee in de middag, twee sneetjes oud brood worden tot leven gewekt in de broodrooster. Geroosterd brood, boter, frambozenjam en nog maar eens een zucht.
‘s Nachts ben ik een gevangene van mijn eigen lichaam. Armen vast als een dwangbuis aan mijn lijf. Er is geen ontsnappen aan. Een verstikkend omhulsel, opgeslokt door een grote slang waarbinnen ik verteer, elke nacht weer. Vroeger had ik een droom of eigenlijk meer een gevoel. Als ik mijn handen dicht bij elkaar hield werd ik bang, raar bang. En als ik mijn handen uit elkaar haalden verdween het weer. Het enige beeld wat ik had was een zandkorrel die in een fractie van een seconde uitgroeide tot een draaiend rotsblok van wel honderden meters hoog.’ - Olger

Olger (1973, Amsterdam) Werk van hem was te zien bij o.a. De Plantage in Amsterdam, Festival Hongerige Wolf,  in Groningen, Factory-Art in Berlin (D), W139 basement in Amsterdam. Olger woont en werkt in Steggerda.
Olger
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
exposities archief

terug