In de solotentoonstelling ‘Fifty shades of paint’ laat Albert Oost nieuwe en recente schilderijen, werk op papier, assemblages en een installatie zien. Tevens viert hij zijn 50ste verjaardag.

In zijn zoektocht naar gelukkige fouten lokt Albert Oost bewust schilderkunstige ongelukken uit die het gevolg zijn van de interactie tussen verf, materiaal, gebruikt gereedschap en het eerder geschilderde.
“Als ik werk weet ik niets, niets van alles wat ik ooit heb geleerd, ik probeer te zijn en mijn werk te doen. Het werk zie ik als schilderkunst die een uitdrukking is van zichzelf, kleur, ordening, ritme en materie.”
In een proefondervindelijk proces van toevoegen, wegvegen, schrapen en opnieuw overschilderen verwerft het doek een eigen geschiedenis en waardevolle toevalligheden.

Albert Oost (Wijnjewoude, 1968) volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen, maar maakte deze niet af. Hij exposeerde o.a. bij Kunstruimte Wagenmans, NOK, Fries Museum, Groninger Museum, Museum Belvédère en in melklokaal, Heerenveen (groeps en solo). Werk van Albert Oost is opgenomen in de collecties van Fries Museum, Museum Belvédère en in tal van bedrijfs- en privécollecties. Albert Oost woont en werkt in Heerenveen.
Albert Oost
25.11 - 23.12.2018
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief