Assemblages maakt Albert Oost al sinds zijn academietijd en is een manier om de geest op te rekken; zoals hij dat noemt, 1+1 = 3.
Gevonden industrieel schroot, materiaal los van haar functie verbogen, beschadigt, gekleurd slingert rond in het atelier en vindt ongedwongen zijn weg in het samenspel met ‘verloren’ onaffe doeken in nieuw werk. Elk werk is een onderdeel van een continuproces, een zoektocht en verbinding met het materiaal, waarin voortdurend geschoven wordt met vorm, status en betekenis.

“Breng 2 dingen samen en ze beginnen een dialoog met elkaar. Misschien zijn het geliefden of een figuratie van een broederlijke rivaliteit.”

Albert Oost (1968, Wijnjewoude) volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen, maar maakte deze niet af. Hij exposeerde o.a. bij Kunstruimte Wagenmans in Beetsterzwaag, Fries Museum, Groninger Museum en Museum Belvédère.
Werk van Oost is opgenomen in de collecties van Fries Museum en Museum Belvédère, in tal van particuliere- en bedrijfscollecties. Albert Oost woont en werkt in Heerenveen.
Albert Oost
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief