In de solotentoonstelling ‘Niets verzonnen’ laat Dave Meijer (1955) recente schilderijen zien. Zijn schilderijen tonen de werkelijkheid. Meijer schildert beelden die op de een of andere wijze voortkomen uit zijn dagelijkse omgeving (zijn atelier, architectuur – ook die van het landschap). Hij ziet geen details maar slechts de grote vorm. Daarbij is de traditie van de schilderkunst een belangrijke en niet te ontkennen bron van inspiratie. Vaak komt de herkenning achteraf.

Dave Meijer (1955, Souburg) volgde zijn kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij exposeerde onder andere bij Galerie van den Berge in Goes, Galerie Eewal, in Leeuwarden, Art Amsterdam, Art Rotterdam, De Kunsthal in Rotterdam, Vleeshal, in Middelburg, Galerie Nouvelles Images, in Den Haag en Museum Bélvèdere in Oranjewoud.

Werk van Dave Meijer bevind zich in collecties van o.a. Caldic Collectie, HEDEN, Bouwfonds kunstcollectie RABO Vastgoed groep, CVZ (College van Zorgverzekeringen) en Museum Belvédère.

Dave woont en werk in Goes.
Dave Meijer
19.6 - 17.7.2016
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief