Dieke Venema
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
‘Ik probeer geloofwaardige maar onduidbare vondsten op te sporen, door middel van materialen en processen die juist dit zoeken kunnen vormgeven.’

De keramische werken die te zien zijn in Melklokaal zijn ontstaan tijdens haar werkperiode in het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) in den Bosch, waar ze in 2013 drie maanden onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden van keramiek binnen haar beeldende werk. De huid van haar sculpturen bevat de afdrukken van haar vingers, en wekt de indruk net bewerkt te zijn. Dieke Venema werkt voornamelijk intuïtief; het kunstwerk krijgt de ruimte om zichzelf vorm te geven. Dit leidt ertoe dat de kunstenaar zich steeds op een nieuwe manier moet verhouden tot een werk dat in wording is en steeds verandert. Haar inspiratiebron biedt aanvankelijk houvast maar verliest gedurende de werkperiode aan betekenis.

Dieke Venema (1990) volgde haar kunstopleiding aan ArtEZ, Zwolle (BA). Dieke Venema ontving in 2013 een startstipendium van het Mondriaan Fonds en in 2015 een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds. Ze exposeerde o.a. op Noorderzon festival, bij Kunstvereniging Diepenheim en kasteel het Nijenhuis/Museum de Fundatie. Dieke Venema woont en werkt in Zwolle.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief