Als kunstenaar plukt Dineke Oosting uit het dagelijkse leven. Die alledaagse werkelijkheid om ons heen fascineert haar. Zij geeft onbeduidende voorwerpen een nieuw en een ander recht tot bestaan. Veel van de materialen die zij gebruikt, zijn ooit weggedaan, weggegooid of weggegeven. En zie waar toe het materiaal, weliswaar afgedankt, in staat is.

Oosting beleeft plezier aan het kijken. Deze waarnemingen vertaalt zij in ruimtelijk werk/installaties, fotografie en collages. Haar kunst draagt vele aspecten in zich zoals verbeelding, schoonheid, onderzoek, mysterie, prikkeling, ontdekking, confrontatie, verfraaiing en betovering. Het is volgens haar de opdracht de ‘kunst’, het raadsel te leren zien, zonder het te ontrafelen.

Dineke Oosting (1967, Tweede Exloërmond) volgde haar kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen. Zij exposeerde o.a. bij W139 in Amsterdam, Galerie Block C in Groningen en tijdens 2 edities van NOK. Oosting werd o.a. genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium, de prijs Nordwestkunst, Kunsthalle Wilhelmshaven en de Gerrit van Houtenprijs. Dineke Oosting woont en werkt in Groningen.

www.dinekeoosting.nl
Dineke Oosting
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief