Elma Alkema
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
“Bij de pasteltekeningen van Elma Alkema komt het regelmatig voor dat er ineens uit het niets een abstracte vorm over het midden van het werk is getekend. Soms zie je een kleurenwaas of een gekleurde ring rondom een huis, dier of personage. Deze vormen vertellen een verhaal, geven een geestelijke inhoud weer, een gemoedstoestand, een aura zoals een verentooi of een totempaal dit ook doet.
De kleuren staan symbool voor Alkema’s binnenwereld. Door de kleuren over de afbeelding te schilderen plaatst ze zichzelf in het verhaal en wordt het een persoonlijke vertelling over de geneugten en perikelen van een Fries meisje. Als in een dagboek zijn haar verhalen gedetailleerd. In een dagboek schrijf je elke dag over diezelfde dag maar Alkema kan ook, soms pas na jaren, uit haar herinneringen putten. Een reis terug in de tijd.” (...) ‘Horizonnen’, Fries Museum, Leeuwarden

Elma Alkema (1966, Bakkeveen) volgde haar kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen en het National College of Art and Design in Dublin.
Zij exposeerde o.a. in Fries Museum en Museum Belvédère en was al eens in Melklokaal te zien tijdens ‘Milkshake1’. Ze werd o.a. genomineerd voor de Klaas Dijkstra Academieprijs en de Kunstbeeld ArtOlive Award. Werk van Alkema is opgenomen in de collectie van het Fries Museum.
Elma Alkema woont en werkt in Groningen.

home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief