Esther IJssels
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
Mijn werk beweegt zich op de grens tussen figuratief en abstract. In dat schemergebied, waar voorstellingen oplossen of verschijnen, hoop ik de toeschouwer uit te dagen zijn eigen ervaringen in te zetten en andere op te doen.
Ik werk graag op of met papier. De eenvoud, het pure en kwetsbare van het materiaal fascineert me. De grootte van het formaat  zorgt ervoor dat ik me kan overgeven aan het laten ontstaan van een louter vormen spel. Soms danst het krijtje over het papier en elk lijntje vertaalt een gedachte in materie, haalt een stukje licht weg en vertaalt de kracht van het afwezige. Zo  wordt een scheiding aangebracht tussen licht en donker en wordt het alledaagse bijzonder en mysterieus. Tijdens het tekenproces ontstaat zo een beeldende werkelijkheid die nieuwe gedachten of emoties oproept.

Esther IJssels (Lemmer,1954) volgde haar kunstopleiding aan Academie Minerva, Groningen. Ze exposeerde o.a. bij Museum Belvedère, Galerie De Vis, Harlingen, Museum Waterland, Purmerend- Tekenkabinet, Pictura, Groningen, Drawingcentre Diepenheim. Esther IJssels werkt in Lemmer.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief