Fons Hoiting
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
Je kunt Fons Hoiting de laatste tijd vaak (niet) vinden, verscholen liggend onder een camouflagenet in de natuur. Een waterjuffer op zijn hoofd, een fouragerende groenpootruiter vlak voor zich langs wadend. Eerst is het nog stil, dan meestal, na ongeveer een uur is de natuur gewend aan de nieuwe gast en kan hij, de pal voor zijn neus afspelende taferelen tot zich nemen. In zijn atelier tracht hij dezelfde onbevangenheid te realiseren. Op vaak bescheiden formaat en in gemengde technieken ontstaan multi-gelaagde landschappen. Deze dienen vervolgens als decor voor vormen en figuraties, die schijnbaar achteloos worden aangebracht. Met onderwerpen niet wars van sentiment of romantiek ontstaan zo poëtische voorstellingen. Gert Sennema zei eens: ‘Je zou in een schilderij van Fons kunnen reizen. Ik zou te voet gaan want voor je het weet mis je een bijzonder detail, wat je niet licht zult vergeten.’

Fons Hoiting (1965) volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in GroningenHij exposeerde o.a. E.M. galerie in Drachten, galerie Hoogenbosch in Gorredijk, museum ‘t Coopmanshûs te Franeker en het Fries museum Leeuwarden.
Werk van Hoiting is opgenomen in de collecties van Fries Museum, Provincie Fryslân en in tal van particuliere collecties.  Fons Hoiting woont en werkt in Deinum.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief