In de solotentoonstelling ‘Postures/Poses’ laat Hans Hoekstra nieuwe werken zien. Centraal in de schilderijen van Hans Hoekstra staan mensen. Veelal de mensen dicht om hem heen, maar ook ingehuurde modellen. Hoekstra richt zich vooral op hun houdingen en hun singuliere karakteristieken.
‘Ik zoek naar een bepaald spanningsveld tussen intimiteit-kwetsbaarheid en vitaliteit. Deze balans is vergelijkbaar met het vinden van het juiste tempo in de muziek, niet te snel en ookniet te langzaam.’
Naast de genoemde uitgangspunten zoekt Hoekstra ook naar een soort gelatenheid in z’n werk.  Met deze gelatenheid bedoelt hij een manier van werken waarbij je je voornemens opzij zet en de dingen laat gebeuren.
‘Het valt me namelijk op dat mijn werk iets vitaals krijgt wanneer ik m’n plannen tijdens het schilderen loslaat en stappen zet voordat ik ze had kunnen bedenken.’

Hans Hoekstra (1983, Groningen) studeerde aan Academie Minerva in Groningen, de Kunstacademie van Düsseldorf en De Ateliers in Amsterdam. Zijn werk was o.a. te zien bij het Drents Museum in Assen, The Bookstore project space in Amsterdam, Tetem in Enschede en Quartair in Den Haag. Hoekstra won in 2008 de Buning Brongers Prijzen en in 2009 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Hij ontving een Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds. Werk van Hoekstra is opgenomen in de collectie van het Drents museum en Drake collection in Wassenaar. Hans Hoekstra werkt en woont in Groningen.
Hans Hoekstra
9.4 - 14.5.2017
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief