“In mijn beleving behelst de kunst algauw de eerdere kunst, een herhaling op bewezen esthetiek of conceptuele idiosyncrasie; externe – veelal mentale – zaken, van weinig intrinsiek allooi. Evengoed volkomen legitiem en geaccepteerd, toch doet het mij helemaal niets. De kunst zou veeleer iets kunnen zijn waar vanuit de emotie (het hart, het wezen of iets dergelijks) op gereageerd wordt, het hoofd zit daarbij algauw in de weg.

Het gaat mij er niet om dat het werk te 'begrijpen' is (of het tegendeel daarvan..); maar dat het vooral waar te nemen is, zonder al te veel mentale grip. Noem het een verwondering, een aanwezig zijn. Mijn insteek behelst dan ook de dingen te laten zien zoals ze zijn; een letterlijk 'realisme' gericht op het leegmaken, waarbij constructiematerialen worden ingezet als dragers van de eigen intrinsieke kwaliteiten”.
– Harm Ronald Maris 

Harm Ronald Maris (1984, Assen) volgde zijn kunstopleiding aan Academie Minerva in Groningen en de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Hij exposeerde o.a. bij de Kunstvlaai, E.M. Galerie in Drachten en Preparture in Den Bosch. Harm Ronald Maris woont en werkt in Groningen.

www.harmronaldmaris.pro
Harm Ronald Maris
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief