Henrike Scholten
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
In haar werk verwijst Scholten vaak naar het menselijk lichaam, naar bepaalde beeldelementen uit de kunstgeschiedenis en naar het idee van vanitas. Haar fascinatie met vlees en anatomie heeft zich ontwikkeld tijdens een uitwisselingsperiode in de Italiaanse stad Genua.

Tegen het einde van haar academietijd heeft zich gespecialiseerd in het maken van grote, grillige tekeningen in kleurpotlood. In de ingewikkelde organische vormen weet je nooit helemaal zeker wat je ziet. Ze lijken op iets uit de natuur, lichamelijke weefsels misschien, maar zijn zo vervormd en geïmproviseerd dat ze niet meer corresponderen aan iets uit de werkelijkheid. Soms zijn ze zo licht van opzet dat de tekening op lijkt te gaan in het papier.

Henrike Scholten (Zwolle,1988) volgde haar opleiding aan Academie Minerva in Groningen. Zij exposeerde o.a. bij Galerie Plaatsmaken in Arnhem, Loods 6 in Amsterdam, Galerie With Tsjalling in Groningen en won het George Verberg Stipendium. Henrike Scholten woont en werkt in Groningen.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief