De essentie van Jan Snijders schilderijen is dat ze de topografie ontstijgen en inspelen op universele waarden. Dat doen ze door een spanning op te bouwen tussen materie en mysterie, vlak en ruimte, abstractie en voorstelling. Verf als voertuig voor de verbeelding, op zoek naar het onbenoembare.

De beelden van Jan Snijder vinden hun oorsprong in het observeren en ondergaan van het spel van licht en geluid in landschappelijke gebieden, vaak op de Waddeneilanden maar ook in de omgeving van zijn atelier. Wat zich daarna in zijn hoofd ontspruit en de handelingen die daaruit volgen, is een spel van improvisatie en transformatie naar een beeld dat tegelijk ongrijpbaar en vertrouwd is.

Jan Snijder (1960, Surhuisterveen) exposeerde o.a. in het Groninger Museum, NOK6 in Beetsterzwaag, Museum Belvédère, Studio van Dusseldorp in Tilburg, Museum Dr8888 en was al eens solo in melklokaal te zien. Werk van Snijder is o.a. opgenomen in de collectie van Museum Belvédère en tal van particulieren collecties. Jan Snijder is autodidact en woont en werkt in Drachten.
Jan Snijder
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief