In de solotentoonstelling ‘Dat komt er nou van’ toont Jochem Hamstra (Heerenveen, 1962) nieuw werk, nooit eerder geëxposeerd werk en zogenaamde ‘overschilderingen’. Zijn raadselachtige schilderijen zijn gevarieerd in karakter, figuratief dan weer abstract. Obscuur in wat hij wil uitbeelden. Hamstra’s composities zijn intensieve observaties van kleur, textuur en vorm.
De titel van deze tentoonstelling ‘Dat komt er nou van’ verwijst naar een handeling en de gevolgen daarvan. Een verstandelijke overweging op een onberedeneerd idee of gevoel met een ondertoon van irritatie. De zin is door Jochem opgevangen en neergeschreven op de wand in zijn atelier. Het werk van Jochem Hamstra is geworteld in de traditie en deze tentoonstelling beslaat dan ook de volle breedte van zijn productie. Sleutelmotieven in zijn werk zijn landschappen, vrouwenportretten, door hem ‘fammen’ genoemd, stillevens, interieurs en abstracties

Jochem Hamstra volgde zijn kunstopleiding aan de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Hij exposeerde in het verleden o.a. bij het Tripgemaal in Gersloot en Galerie Hoogenbosch en wordt sinds 2014 vertegenwoordigd door melklokaal, en in Museum Belvédère en Fries Museum. Werk van Hamstra is opgenomen in de collecties van Museum Belvédère, Fries Museum, bedrijfscollecties en in tal van privécollecties. Jochem Hamstra woont en werkt in Groningen.

TANK:
tekening installatie van Jan van Rossum.
ROOM:
‘Nothing can make up for’, een installatie van Monique Vogelsang.

Jochem Hamstra
8.9 - 13.10.2019
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief