Voor de serie ‘M undressed’ is door Jochem Hamstra gebruik gemaakt van gevonden collage elementen gecombineerd met een vervreemdend en suggestief lijnenspel.
Als een ‘stadsjutter’ verzamelt hij onbenullige ‘verloren’ relikwieën met een eigen schoonheid die je het gevoel van een erotiserende fascinatie geven. De schijnbare onbeholpenheid en zijn fragmentarische vormentaal is eigenlijk een meesterlijk beheersing die alle voorwerpen en materialen transformeren tot een nieuwe vorm, functie en betekenis.

“Ik denk pas aan schilderen als ik het schilderij voor me zie. Dat zet me aan tot handelen en dat weer tot kijken. Een benadering die direct is.”

Jochem Hamstra (1962, Heerenveen) volgde zijn kunstopleiding aan de Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Hij exposeerde o.a. bij het Tripgemaal in Gersloot, Galerie Hoogenbosch in Gorredijk en Museum Belvédère. Werk van Hamstra is opgenomen in particuliere collecties en in de collecties van Museum Belvédère en Fries Museum. Jochem Hamstra woont en werkt in Groningen.
Jochem Hamstra
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief