Lisa de Goey
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
In mijn tekeningen werk ik met het element tijd. Hoewel de klok elke keer dezelfde minuten en uren aangeeft, kan de tijd voor ons gevoel op elk moment op een andere manier worden beleefd. De minuten en uren die ik teken blijken op papier ook elke keer anders; geen enkele minuut of uur is hetzelfde. Geen enkele tekening is hetzelfde.
Door middel van herhalingen en structuren probeer ik de tijd vast te leggen op papier. Ik maak afspraken met mezelf over welke tijdseenheid ik op welke manier vast ga leggen en hou mij hier strikt aan. Zo verschijnen er bijvoorbeeld 40 uren of 300 minuten op papier, afhankelijk van de gemaakte afspraken.
Ik teken met Oost-Indische inkt, omdat dit materiaal mij dwingt in alle rust en geconcentreerd met aandacht te werken; gummen of een andere vorm van correctie of manipulatie is niet mogelijk. Mijn handschrift, inspanningen en ook mijn fysieke beperkingen zijn direct zichtbaar op het papier.

Lisa de Goey (Druten, 1986) volgde haar kunstopleiding aan Academie Minerva, Groningen en Kunst, Cultuur en Media, Rijksuniversiteit Groningen, Kunst en vorm, Platenskolan, Motala, Zweden. Ontving een nominatie voor ArtOlive Jong Talent 2011 Award. Ze exposeerde o.a. bij Tekenkabinet, Amsterdam, TETEM kunstruimte, Enschede en Galerie Noord, Groningen. Lisa de Goey woont en werkt in Groningen.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief