Manu Baeyens
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
‘Ik schilder niet. Ik werk. Het ontstaat. Ik ben sterk bezig met vorm. Gelaagdheid is het belangrijkste. In mijn werk zitten gegevens, je ziet de zoektocht, je ziet de schetsen. Je kneedt iets, het is eigenlijk een heel fysieke tocht. Ideeën zijn er te veel, dat is het niet. Het is juist de concentratie om de uitdaging aan te gaan, om de balans en het evenwicht te vinden. Als ik teveel met vorm en kleur bezig ben, timmer ik ineens een blok hout op het doek. Dat bevrijdt, dat corrigeert me in de concentratie die anders te veel in een trechter komt. Door dat houtblok erop te timmeren, ligt de weg weer open, en ontstaat er weer evenwicht tussen kennis en intuïtie’.

Manu Baeyens (Gent, 1972) volgde zijn kunstopleiding aan het Stedelijk Secundair Kunst Instituut in Gent (België). Hij exposeerde o.a. bij Jan van Hoof Galerie in
’s-Hertogenbosch, Het Noord-brabants Museum, Galerie Sanaa in Utrecht en al eens solo in Melklokaal in Heerenveen.

Werk van Baeyens is opgenomen in de collecties van o.a. Museum Boymans van Beuningen, Van Abbemuseum, Frans Masereel Centrum, Triodos Bank, en in tal van particuliere en bedrijfscollecties.
Manu Baeyens woont en werkt in Eenrum (Groningen).
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief