De tentoonstelling ‘Minimal Masters’ laat een selectie zien uit het oeuvre van Harmen Abma (Hilaard,1937-2007) en Sies Bleeker (Heerenveen, 1941-2014) met de nadruk op het ‘minimale’ karakter van het werk. Een postuum eerbetoon aan deze ‘meesters’ uit Friesland.

Materie en proces is steeds een constante in het werk van Harmen Abma. Altijd gaat het over vorm, compositie herhaling, de handelingen van het schilderen en het schildersmateriaal zelf. Van eenvoudig tot complex, van rationeel naar intuïtief.
Harmen Abma exposeerde o.a. in het Stedelijk Museum, Fries Museum,
Haags Gemeentemuseum, ’t Coopmanshûs in Franeker, Kunstruimte Wagemans. Opgenomen in collecties van o.a. Fries Museum, Museum Belvédère en in privécollecties.

In het getoonde werk van Sies Bleeker zijn landschappelijke ervaringen teruggebracht tot uiterst overwogen ijle geometrische notities, stille evenwichtig gecomponeerde doeken met minimale kleurverschuivingen. Sies Bleeker exposeerde o.a. bij Stedelijk Museum Schiedam, de Vishal in Haarlem, galerie Collection D’Art in Amsterdam, galerie de la Tour in Groningen–Amsterdam, Kunstruimte Wagemans. Opgenomen in collecties van o.a. Fries Museum, Stedelijk Museum Schiedam, Gemeente Heerenveen, Collectie FB en in privécollecties.

Beiden realiseerden meerdere monumentale opdrachten in de openbare ruimte.
Minimal Masters
4.3 - 8.4.2018
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief