In de duotentoonstelling ’Oponthoud op doortocht II’ laten Tjibbe Hooghiemstra en Arno Kramer nieuwe en recente tekeningen en schilderijen zien. Tijibbe Hooghiemstra toont schilderijen op doek en een aantal kleine tekeningen, waaronder een bijzonder 3-luik uit 1995 afkomstig van de Kerlin Gallery te Dublin. In zowel de kleine als de enorm grote tekeningen die in melklokaal te zien zijn, zie je naast het onlosmakelijk aan Arno Kramer verbonden handschrift, de bekende figuratieve en rastervormige elementen die al jaren voorkomen in zijn werk, nieuwe composities en vormen ontstaan. Dat Arno Kramer nog steeds nieuwe stappen zet in zijn werk, duidt op een enorme kracht, een jonge en flexibele geest. – Diana Wind

Tjibbe Hooghiemstra (Tytsjerk,1957) volgde zijn opleidingen aan academie Minerva in Groningen en Sint-Lucas academie in Gent. Wereldwijd wordt zijn werk geëxposeerd in galeries, van New York tot Tokyo. In collecties van Stedelijk Museum Amsterdam, het Rijksmuseum Amsterdam, Teylers museum in Haarlem, Fries Museum en Museum Belvédère.

Arno Kramer (Winterswijk 1945) Schilder, tekenaar, graficus en beeldhouwer. Hij is vooral bekend geworden door zijn tekeningen en grafisch werk. Arno Kramer is medeoprichter en curator van Drawing Centre Diepenheim Zijn werk was te zien bij o.a. Witteveen Visual Art Centre, Amsterdam, Dordrechts Museum, Dordrecht, Museum De Buitenplaats, Eelde, Galerie Praetoria, Antwerpen, België, The Model, Sligo, Ierland/Ireland.
Oponthoud op doortocht II
22.10 - 26.11.2017
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief