In de duotentoonstelling ’Saturnalia’ laten Jan Snijder en Koos van der Sloot nieuwe en recente werken zien. Bindende factor in het werk van beide is de fascinatie voor iets wat voortdurend in beweging is. Een vloeibare verandering, het proces van transformatie.

De werken van Jan Snijder (1960, Surhuisterveen) vinden hun oorsprong in het observeren en beleven van het spel van licht en geluid in landschappelijke gebieden, zoals de bosrijke omgeving van zijn atelier. Het schilderproces zelf vormt de zoektocht daar naar toe. Uit een spel van improvisatie en transformatie zoekt hij een beeld wat tegelijk ongrijpbaar maar toch vertrouwd is. 'A picture should be the reflection of a profound sensation and by profound I mean strange and by strange I mean uncommon and completely unknown'. – (Giorgio de Chirico, 1913) Jan Snijder exposeerde o.a. in het Groninger Museum, NOK6 Beetsterzwaag, Museum Belvédère, Museum Dr8888 en was al eens solo te zien in melklokaal. Werk van Jan Snijder is o.a. opgenomen in de collectie van Museum Belvédère en in tal van privécollecties.

Koos van der Sloot (1953, Joure) was als kind al gefascineerd door eieren. 'Het ei is de wereld. Het ei is toen, is nu, is straks'. ‘Wat je ziet is een gat in een schaduw. De uitgezaagde cirkels fungeren als een doorgeefluik van het licht. Je kijkt naar iets wat voortdurend in beweging is'. ‘Virtual eggs’, ruimtelijke constructies waarbij de lichtinval en de constellatie van de gebruikte materialen de werken gelaagdheid geeft, die in enkele gevallen lijken te verwijzen naar de NUL en zero kunst van begin jaren 60. Koos van der Sloot exposeerde o.a. bij kunstruimte Wagemans in Beetsterzwaag, Museum Dr8888, Tresoar en Fries Museum.
Saturnalia
3.12 - 24.12.2017
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief