In 'Time-Based' laten Aart Rudolphy en Martijn Schuppers nieuwe en recente schilderijen, installaties en videoprojecties zien. In het ontstaansproces en werk van beide kunstenaars speelt tijd een cruciale rol. Zo werkt Martijn Schuppers in meerdere stadia en tijdsmomenten aan zijn schilderijen, ook het belichten van zijn schilderijen en spieramen lijkt een zoektocht naar de uitbreiding van het schilderkunstige moment. Door o.a. verf te gebruiken die oplicht in het donker ontstaan voor hem nieuwe schilderkunstige mogelijkheden. In de videoprojecties van Aart Rudolphy van de afgelopen periode, kort Rudolphy de tijd juist in dmv van time-lapse of trekt diezelfde tijd uit elkaar door gebruik te maken van (super)slowmotion opnames in zijn werk.

Martijn Schuppers (Almelo, 1967) volgde zijn opleiding aan Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut. Werk was te zien bij o.a. Stedelijk Museum Schiedam, Museum gegenstandsfreie Kunst Cuxhaven (DE), In Situ Aalst (B) en Galerie Roger Katwijk, Amsterdam. Woont in Groningen en werkt in Haren.
Aart Rudolphy (Gorredijk, 1967) volgde zijn opleiding aan Academie Vredeman de Vries in Leeuwarden en Academie Minerva. Werk was te zien bij o.a. Display van bur0 Gr0ningen, Stichting KIK, Kolderveen (AIR), Salone di Mobile in Milaan (IT) en Between You and Me (Curator Kie Ellens), Tilburg. Woont in Groningen en werkt in Haren.

Beide ontvingen de afgelopen jaren bijdragen voor hun werk van de Provincie Drenthe, Gemeente Groningen en Fonds BKBV. Martijn Schuppers ontving een Bijdrage Bewezen Talent van het Mondriaanfonds.
Aart Rudolphy & Martijn Schuppers
14.10 - 18.11.2018
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief