Tjeerd Bosma
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
‘Voor mij is het werken aan een beeld een avontuur. Beelden ontstaan door op een spontane en speelse manier te werk te gaan. Ik hou er van om snel te werken, het toeval moet een kans krijgen. Een beeld wil ik niet dooddenken, meestal begin ik wel met een idee maar daar wijk ik eigenlijk altijd weer vanaf. De mens is vaak het onderwerp in mijn werk. Ik vind het interessant hoe mensen zich tot elkaar en dingen verhouden. Met name zijn afhankelijkheid, tekortkomingen en de absurditeiten daarvan. Blijft een mens op zich zelf eigenlijk wel staan?’

Tjeerd Bosma haalt zijn inspiratie voornamelijk uit het gedrag van mensen, hoe zij zich tot elkaar en tot de dingen verhouden. Zijn beelden van mensen ontstaan intuïtief; houdingen worden niet vooraf bedacht. Piepschuim leent zich uitstekend om te spelen met posities en balans en versterkt ook het idee van kwetsbaarheid. Door het grote formaat dat hij meestal gebruikt wordt het publiek genoopt zich tot de beelden te verhouden. Ze geven de mogelijkheid tot bewustwording van de eigen plek in een groter geheel met zowel tragische als komische aspecten.

Tjeerd Bosma (Haulerwijk, 1987) volgde zijn opleiding aan Academie Minerva in Groningen. Hij exposeerde o.a. bij het CBK in Drenthe en Groningen, Kunsthal Kade in Amersfoort en tijdens diverse festivals o.a. Let's Gro, Groningen. Hij ontving de Menzis Jong Talent Award.
Tjeerd woont en werkt in Groningen.
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief