De tekeningen van Zoltin Peeter zijn opgebouwd uit enkele kernachtige motieven. Vormen die ruimte open laten, die zwaarte en lichtheid bij elkaar brengen. Het is de essentie van wat hij daar waarneemt, die hij in zijn grote tekeningen op papier en katoen, en in zijn sculpturen, wil weergeven. Geen herkenbare landschappen, maar beeldtekens. Binnen het spectrum van zwart- en grijstinten doen alle details ertoe: de verschillende hardheden van potlood, het grote verschil in karakter van een inktlijn of een houtskoollijn. 

Via TRAPGAT, PARTERRETRAP en PALINDROOM staat je aan het begin van MELKKANROOMKON de titel van de installatie in ROOM; andere woorden/begrippen zoals WEIZUUR, MANUSPANUS, WISWIER en vogelgeluiden leiden u zigzaggend naar de eindeloze horizon. Ja, laat ze maar BAMZAAIEN TOMKE en EARREBARRE!

Zoltin Peeter (Amsterdam, 1942) is opgeleid aan de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie en het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij ontving o.a. de Prix Fondation Européene de la Culture en de Gerrit Brenner Prijs. Hij exposeerde in o.a. Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Kröller Müller Museum, Museum
Belvédère, Fries Museum. Het werk van Zoltin Peeter bevind zich in vele collecties van bedrijven en musea, waaronder het Fries Museum, het Kröller-Müller Museum, Museum Belvédère en het Historisch Museum Deventer. Zoltin Peeter woont en werkt in Hallum.
Zoltin Peeter
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief